diumenge, 22 de novembre del 2015

Centuria Trail

Aquest cap de setmana he tingut la sort de poder ajudar en un dels últims trails de la temporada. Em varen demanar de poder fer la tasca d'obridor de la cursa. Sense dubtar-ho ni un minut vaig dir que sí. A més, en aquesta edició vaig demanar a uns amics de tota la vida i que feia temps que tenia ganes de córrer amb ells que m'acompanyéssin. Aquests eren en David i en Ricard Costa. Malauradament, per qüestions de feina, en Ricard no ens va poder acompanyar.

La tasca d'obridor consisteix en sortir abans del tret de sortida i fer el recorregut just abans que els corredors tot repassant les marques, obrint fils elèctrics i remarcant els punts que es considerin conflictius des del punt de vista del corredor.

A vegades els que es coneixen molt bé el circuit, o l'han estat marcant els dies abans de la cursa pot ser que donin per entès un pas o creguin que la intuïció dels corredors ja els portarà en una determinada direcció. També pot passar que la metereologia, els animals d'aquella zona, o els veïns facin desaparèixer alguna marca o posin algun impediment d'última hora, és per tot això que és important fer el circuit amb ulls de corredor unes hores abans del pas de la cursa.

De fet, les tres curses que componen la Centuria Trail estaven molt ben marcades. Aquest any la feina d'en David Costa i meva es va limitar a remarcar algun trencant, algun canvi de direcció brusc, senyalitzar algun pas entre fils elèctrics, avisar del pas quasi immediat dels corredors als controls i avituallaments i remarcar uns 300m de bosc a través on havien desaparegut misteriosament les cintes.

Des d'aquí, vull donar les gràcies una altra vegada a la organització per confiar en mi i deixar-me formar part d'aquesta magnífica carrera. De fet, si llegiu o escolteu algun comentari sobre aquesta cursa, només en trobareu de positius. La organització, els avituallaments, els recorreguts, la gent, el preu, el temps...

Us deixo l'enllaç de la web on podreu trobar tooota la informació que en fa referència.

http://centuriatrail.com

Us hi espero l'any que vé!