dimecres, 8 de juliol del 2009

Ruta 20 - L'Auró

Ruta 20 del centre btt del Ripollès. L’Auró. Ruta que transcorre pel sector nordoest de Ripoll, entrant en una petita part dels termes municipals de Les Llosses i Campdevànol, envoltant la serra del Catllar. El recorregut, que coincideix en la seva part inicial amb la ruta 8 negra, i que passa per pista forestal en força bon estat,arriba fins els Molins de Vilardell per enfilar-se fins L’Auró, amb la masia i els camps de conreu. Continua fins l’ermita de Sant Feliu d’Estiula, i baixa pel Torrent de la Cabana fins creuar el riu Merdàs i incorporar-se al Camí Ral i Ramader de Campdevànol. El seguim fins el Barri de la Creu on, després de tornar a creuar el Merdàs, pugem fins Estiulella i el Coll del Vilar, baixant fins la Font del Tòtil i arribar a Ripoll. (text extret de http://www.ripollesturisme.cat/images/stories/RutesBTT/btt_catala_text.pdf)

De la ruta marcada amb gps a la descrita al fulletó del centre btt hi ha alguna variant.
1. En comptes de començar punjant per la carretera de les Llosses pujo pel camí que va direcció al Remei per l'urbanització d'Engordans fins trobar la ruta 20 a la casa del Mir.
2. Un cop a la casa de l'Auró no segueixo la ruta 20, sinó que dono volta enrere i baixo per pista emporlanada direcció Campdevànol fins trobar ruta 20 que baixa de l'ermita de Sant Feliu d'Estiula.