diumenge, 26 de juliol del 2009

Meridià Verd

Recorregut que segueix, tan a prop com sigui possible, la línia vertical que descriu el denominat meridià de París, que té l'inici a Dunkerque i acaba a Barcelona (el Masnou).

En ocasió de la celebració del 200 aniversari de l'amidament d'aquest meridià (que va ser la base del Sistema Mètric Decimal), l'any 2000 francesos i catalans van acordar que des d'aquell moment se'l denominés: Meridià Verd i que es creés un itinerari senyalitzat, apte per a fer-se a peu i en bicicleta de muntanya, que permetés recorre'l de cap a cap.

A França van decidir que un seguit d'arbres recordés en les seves terres el pas de l'itinerari d'aquest meridià, si bé encara no s'hi ha senyalitzat. A Catalunya s'ha portat a terme aquesta senyalització la primavera del 2003 i la ruta del Meridià Verd ja és perfectament practicable per a fer-se a peu i en bicicleta de muntanya.

Més informació a http://www.euro-senders.com/rutes/web_cat/fitxes-rutes/RT_6.htm

Jo he variat una mica la ruta, ja que passant tan a prop de casa, he sortit del pàrquing de la Devesa del Pla de Ripoll i he anat fins a Ribes de Freser per la carretera C-17 (antiga N-152). A partir d'allà he fet la variant que segueixen molts ciclistes de llarga distància, és a dir: Ribes - Bruguera per carretera - Coll de Jou - Ogassa - Gr1 fins colònia Llaudet - Rotonda tunels de Capsacosta i Meridià Verd tradicional.

Quan era a Ribes de Freser i volia posar el GPS per seguir ben bé la ruta sense problemes no sé què he fet però l'he esborrada i he hagut de seguir el recorregut de memòria. Això ha fet que pardés força temps a partir de la rotonda de la C-38 ja que no hi havia passat mai i no coneixia massa bé el camí, però al final m'he n'he anat ensortint. Quan era quasi a Sta. Llúcia m'he trobat en Jordi i l'Esteve de Tecnobici (que per cert, a veure quan feu una web i us pusc fer un enllaç) i com que era força tard, he deixat la ruta per tornar cap a Ripoll amb ells. Això que ara mirant-ho amb el mapa molt no em faltava, eh?

Bé, un altre dia serà, així com un altre dia continuarem amb la seguent etapa del Meridià Verd.

A continuació teniu el perfil, la ruta i l'enllaç al wikiloc per si us voleu descarregar el que he fet.

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=470045